Fešte - Tambura fest Markuševec 2016.


Druženje umirovljenika Podsljemena i Peščenice
Markuševec, nedjelja 28.08.2016
Piše Ivan Ročić
Fotografije Nada Ročić i Adela Špoljarec
Prekrasan ljetni dan i festival tamburaške glazbe „Tambura fest Markuševec 2016.“ potaknuo je naše dvije Podružnice umirovljenika na spontano druženje. Predsjednica Podružnice Sindikata umirovljenika Pešenica Mirjana Novačić dovela je u Markuševec sedam svojih članica.
Na autobusnom okretištu goste su dočekali Nada i Ivan Ročić te ih poveli u razgledavanje središta Markuševca, Župnog dvoršta, Anđeoske kapelica i Župne crkve. Gošće su bile oduševljene vanjskim i nutarnjim izgledom Župne crkve kao i izgledom samog mjesta.
Nakon razgledavanja i odmora u parku Župnog dvorišta gošće su s nestrpljenjem krenule prema školskom igralištu, u susret središnjem događaju toga dana, Tambura festu. Tu su nas dočekali tajnica Podružnice Posdljeme, Adela Špoljarec i njezin suprug Rudolf. U kasnijim večernjim satima za naš stol pridružili su se i neki članovi i članice susjednih Podružnica Miroševca i Granešinskih Novaka.
Do u rano jutro, na pozornicu su redom dolazili tamburaški sastavi: Skoro frajeri i Arteški bunar iz Slavonije, sastav Bondersolj iz Mađarske, sastav OSDS te na kraju kao kruna festivala markuševečke Gazde.
Posječenost ovogodišnjem Festu bila je iznimno velika. Mnoštvo stolova i klupa, desetak priručnih šankova postavljenih uokolo, nisu bili dostatni da prihvate sve znatiželjnike, pa se nama isplatilo što smo među prvima došli na mjesto događanja. Ovoj manifestaciji, obzirom da je predizborno vrijeme, prisustvovali su mnogi i političari, primjera radi: predsjednik Sabora Željko Rajner, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, novi glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i mnogi, mnogi drugi.
Kao i svaki put naše druženje je bilo izuzetno ugodno, raspjevano i veselo. Zabava i zajednička druženja su dio plana rada naše udruge. Naše sljedeće druženje je već za sedam dana na Anđeosku nedjelju 4.rujna 2016. u Markuševcu. Pored crkvenog Misnog slavlja biti će tu licitara, kramara, tamburaša i muzikaša kako na Župnom dvorištu tako i na školskom Igralištu.
Pridružite nam se! 
Kao i obično navesti ću jednu izreku: „Nije važno koliko je godina u našem životu, nego koliko je života u našim godinama.“ Abraham Linkon, prvi američki predsjednik
Fotografije:









.